IMG_9678_edited_edited_edited.jpg

K-FOOD?

Co je K-food?

Korejská kuchyně je pestrá a využívá značné množství čerstvých surovin. Právě díky tomu získala korejská kuchyně označení „nejzdravější kuchyně světa“. V přípravě je myšleno na chuťové kombinace a atributy tak, aby byla uchována maximální hodnota produktu s vyvážeností chuti. Hlavní kombinací korejské stravy je samozřejmě rýže, zelenina a v neposlední řadě maso.

Specifikem korejské kuchyně je, že se ke každému pokrmu servíruje speciálně připravený „pančan“, který je ve své podstatě obdobou malé lehké přílohy či oblohy, která je však servírována samostatně na malých miskách. V Koreji naleznete nepřeberné množství pančanu.

Korejci v lokálních podmínkách a na základě historického vývoje zdokonalili umění konzervace téměř k dokonalosti, a tak by se dalo říci, že skoro každá složka stravy je alespoň z části zkvašená, zavařená nebo alespoň sušena prosolením. Právě z tohoto důvodu se kimči stalo symbolem Jižní Koreji, protože nenajdete korejce, který by kimchi nemiloval a nebo doma nepřipravoval. 

KIMCHI

Víte, co je korejské kimchi? Zjistíme něco o kimchi!

Co je KIMCHI?

Kimchi je tradiční korejská pochoutka, která se připravuje kvašením zeleniny. Většinou se podává jako příloha ke každému chodu a nesmí chybět v žádné korejské rodině. Kimchi je vždy vyráběno z nejčerstvějších a kvalitních surovin. Skládá se z pekinského (čínského) zelí, cibule, jablek, česneku, chilli papriky „kočukaru“, zázvoru, jarní cibulky, mořské soli, rýžové mouky a rybí omáčky (40% sardelový extract), vody a cukru.

Výhody KIMCHI?

Jelikož se jedná o fermentovanou potravinu, může se pochlubit řadou probiotik. Zdravé mikroorganismy, které se skrývají v kimchi poskytují značné benefity pro naše tělo a organismus. Pomáhají například regulovat imunitní systém, podporují hubnutí, bojují proti zánětům, zpomalují proces stárnutí a v neposlední řadě posilují střevní mikloflóru. To potvrzuje ostatně i množství výzkumů. Konzervaci kimchi zajištuje mléčné kvašení, které vzniká při fermentaci. U kimchi probíhá neustále proces kvašení, čím starší kimchi máte, tím může být kyselejší. V ledničce se proces mnohonásobně zpomaluje.

Proč speciální?

Při výrobě kimchi se nepoužívá sójová omáčka ani žádné konzervanty, které by nepatřily do originální receptury. Technologie, procesy a výrobní postupy musí být vždy zachovány k docílení co nejlepší chuti a také autentičnosti originálního korejského kimchi.

 

 

Zajímavosti :

• Umění výroby Kimči bylo zařazeno mezi mistrovská díla ústního a nehmotného dědictví lidstva (UNESCO) – v roce 2013 jihokorejská varianta a v roce 2015 i severokorejská.

S KimchiLove...

Naše receptura je staré rodinné tajemství, které bylo předáno babičkou neboli halmoni z Busanu. My chceme předat výbornou chuť (nebo jak říkávala pálivou lásku) i Vám. Nemusíte letět až do Koreje, abyste ochutnali výborné kimchi či další produkty. Každá várka je vyrobena, a poté dochucena aby dosahovala našich standartů. Produkty od KimchiLove jsou bez konzervantů, bez chemikálií a bezkonkurenční.

korean-cabbage-in-chili-sauce-1120406_19