Vyhledat

Polévka z kimchi - Kimchi Jjigae 김치찌개 🌶🌶🌶

Polévka z kimchi (Kimchi Jjjigae) je nejčastějším způsobem konzumace kimchi, které je už pokročile zfermentované. Je základním jídlem v korejských domácnostech a praví korejci ho rádi jedí s rýží, vepřovým masem nebo tofu.


S naším kimchi si můžete během pár minut připravit pravé korejské kimchi Jjigae doma.

SUROVINY

  • Dobře zfermentovaného kimchi - 1 hrnek (pokud kimchi není dostatečně kyselé, polejte trochou octa)

  • 1/2 tofu (nemusí být)

  • 3 hrnky vody

  • 3~4 lžíce kimchi šťávy

  • 1 jarní cibulka

  • 1 větší cibule

  • 1/2 lžičky cukru

  • 1/2 lžíce chilli prášek (kočukaru)

  • 1 lžíce sójové omáčky

  • Sůl

  • Pepř mletý

  • Slunečnicový olej

  • Maso – vepřové, slanina, klobásy (dle chuti)

  • Sójové klíčky (nemusí být)

  • Houby (nemusí být)



POSTUP

  1. V hrnci rozehřejte olej a orestujte na něm na drobno nakrájenou cibuli, vepřové maso (slaninu, klobásu) a kimchi

  2. Když je maso orestované, přidejte horkou vodu a šťávu z kimchi

  3. Přidáme cukr, sůl, pepř, sójovou omáčku a chilli prášek (můžete přidat sójové klíčky, nakrájené tofu a houby)

  4. Vařtě na mírném plameni do změknutí masa, asi 45 minut

  5. Nakonec posypejte nakrájenou jarní cibulkou (pro milovníky pálivého jídla přidejte nakrájené chilli papričky)



TIP

  • Chutná lépe s nudlemi nebo rýží. Dobrou chuť

  • Kimchi jjijae neboli kimchi guláš je rychlý, chutný a zdravý.

  • Pokud potřebujete snížit pálivost, vynechejte chili a pastu gochujang a bude to stále chutné.



... from our kitchen to yours. www.bestofkorea.cz

33 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše