Vyhledat

Polévka z kimchi - Kimchi Jjigae 김치찌개 🌶🌶🌶

Polévka z kimchi (Kimchi Jjjigae) je nejčastějším způsobem konzumace kimchi, které je už pokročile zfermentované. Je základním jídlem v korejských domácnostech a praví korejci ho rádi jedí s rýží, vepřovým masem nebo tofu.


S naším kimchi si můžete během pár minut připravit pravé korejské kimchi Jjigae doma.

SUROVINY

  • Dobře zfermentovaného kimchi - 1 hrnek (pokud kimchi není dostatečně kyselé, polejte trochou octa)

  • 1/2 tofu (nemusí být)

  • 3 hrnky vody

  • 3~4 lžíce kimchi šťávy

  • 1 jarní cibulka

  • 1 větší cibule

  • 1/2 lžičky cukru

  • 1/2 lžíce chilli prášek (kočukaru)

  • 1 lžíce sójové omáčky

  • Sůl

  • Pepř mletý

  • Slunečnicový olej

  • Maso – vepřové, slanina, klobásy (dle chuti)

  • Sójové klíčky (nemusí být)

  • Houby (nemusí být)



POSTUP