Vyhledat

Kimchi palačinky - Kimchi Jeon 김치전 🌶

Jsou velmi podobné našim bramborákům, akorát v Koreji místo brambor používájí kimchi. Jedná se o rychlou večeři nebo vhodné k pití alkoholu. Většinou se konzumuje se sójovou omáčkou.

S naším kimchi, kimchi palačinky můžete připravit jednoduše a snadno.

SUROVINY

  • 2 hrnky dobře zfermentovaného kimchi

  • 1 hrnek polohrubé mouky

  • 1/2 hrnku obalovací směsi Tempura (strouhanka)

  • 3/4 hrnku vody

  • 2~3 lžíce šťávy z kimchi

  • 1 jarní cibule

  • Menší cibule

  • 1/2 lžíce cukru

  • 1 lžíce chilli prášku (kočukaru)

  • Sůl (pouze v případě potřeby)

  • Pepř mletý

  • Slunečnicový olej


NA OMÁČKU

  • 3 lžíce sójové omáčky

  • 1 lžička octu

  • 1 lžička sezamového oleje

  • Špetka cukru

  • Čerstvě nasekané chilli



POSTUP

  1. Do misky dejte obalovací směs Tempura a polohrubou mouku, poté pomalu přidejte studenou vodu a dobře promíchejte.

  2. Přidejte nakrájené kimchi, šťávu z kimchi, cibuli, jarní cibulku

  3. Přidejte cukr, sůl a pepř, chilli prášek (pro milovníky pálivého jídla přidejte nakrájené chilli papričky)

  4. Smažíme na rozpáleném oleji z obou stran do křupava.



TIP

  • Chutná lépe se sojovou omáčkou. Dobrou chuť, 맛있게드세요!

  • Jeon je Hangul pro palačinky, takže kimchijeon je kimchi palačinka.

  • Je to skvělý způsob, jak používat své kimchi, pokud je to kyselejší, než se vám líbí.

  • Pokud kimči není dostatečně kyselé, přidejte trochu okta.

  • Můžete přidat nakrájenou chobotnici, hovězí maso nebo kuře pro větší chuť.



... from our kitchen to yours. www.bestofkorea.cz

21 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše