Vyhledat

Rýžová mísa se zeleninou - Bibimbap 비빔밥 🌶

Smíšená rýžová mísa (Bibimbap) je jednou z reprezentativních korejských jídel. Jedná se o tradiční jídlo, které se konzumuje smícháním vařené rýže s ingrediencemi jako je maso, zelenina, vejce, kočchudžang (papriková pasta) a sezamový olej. Jedná se zejména o jídlo z města Jeonju v Koreji.


Můžete si velmi snadno připravit doma přidáním příloh z ledničky podle svých představ a smícháním s vejci a omáčkou.

SUROVINY

  • 1/2 okurka nakrájená na tenké nudličky

  • 1 vetší hrst čerstvého špenátu

  • 1 mrkev nakrájená na tenké nudličky

  • 1 stroužek česneku

  • Maso – kuřecí, mleté ​​hovězí, mleté ​​vepřové maso (dle chuti)

  • Sójové klíčky (nemusí být)

  • Houby (nemusí být)

  • Pepř mletý

  • Slunečnicový olej

  • Sůl

  • 1 lžička sezamových semínek

  • 2 vejce

  • 2 šálky uvařené bílé rýže


NA OMÁČKU

  • 1/2 lžíce sójové omáčky

  • 2 lžíce paprikové chilli pasty (kočchudžang)

  • 2 lžičky sezamového oleje

  • 1 lžička cukru

  • 1/2 lžička octu



POSTUP

  1. Nakrájenou okurku lehce posolte a odložte na 10 minut stranou, poté odstraňte vodu

  2. V hluboké pánvi vložte do vroucí vody špenát a vařte 1-2 minuty dokud nebude jasně zelený - poté ho vyndejte a zbavte se přebytečné vody. Přidejte sůl, pepř a sezamový olej a promíchejte.

  3. Přidejte 1 čajovou lžičku oleje do pánve, přidejte mrkev a vařte 3 minuty, dokud nebude hladká. Na nové pánvi posypte houby solí, pepřem a osmažte.

  4. Tenké hovězí plátky opečte na pánvi cca 5 minut. Na další menší pánvi rozehřejeme olej a připravíme volské oko.

  5. Servírování - vařenou rýži rozdělíme do 2 misek - do každé misky přidáme nejdříve vařený špenát, potom maso a směs vařené zeleniny s chilli pastou. Na závěr přidáme vajíčko a pokapeme sezamovým olejem a dozdobíme sezamovými semínky.



TIP

  • Chutná lépe s nudlemi nebo rýží. Dobrou chuť , 맛있게 드세요!

  • Zeleninu vaříme zvlášť. Poté střídavě ozdobte zeleninu na okraji mísy.

  • Umístěte vejce do středu, přidejte omáčku, kterou jste udělali a promíchejte.

  • Pokud potřebujete snížit kořeněnou chuť, přidejte méně omáčky Kočchudžang.



... from our kitchen to yours. www.bestofkorea.cz

19 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše